Entre tothom Mallorca

Tornar

Quina persona o entitat consideres que es mereix un premi o distinció d'honor?

Participació CIM Participació CIM  •  04-02-2019  •    13 Comentaris  • 

                                                                        

Dia 24 d’abril se celebrarà l’acte del lliurament de les Medalles d'Honor i Gratitud de l’Illa de Mallorca, distincions com Fill Predilecte o Filla Predilecta (persones nascudes a Mallorca),  Fill Adoptiu o Filla Adoptiva (persones nascudes fora de Mallorca) i els premis Jaume II (persones o grups que han desenvolupat un servei especial l'any 2018), que volen reconèixer la tasca que persones i entitats han fet o fan en benefici de Mallorca i de la ciutadania.

 

 

Qui pot fer-hi propostes?

La ciutadania,les entitats i els ajuntaments.

El nombre de propostes és il·limitat.

Cal presentar la proposta amb arguments que la sostinguin.

Revisa els tips de la participació abans de començar a escriure.

 

 

Com fer-hi propostes?

La ciutadania té dues maneres de proposar candidatures:

► A través de la plataforma de participació ciutadana Entretothom

► Presentant una proposta per escrit a l'atenció de la DI de Participació Ciutadana (cal registrar-la)

 

Calendari a seguir

Del 4 al 17 de febrer, presentació de propostes.

► Del 18 al 20 de febrer, buidatge i resum de les propostes. Dia 21 publicació de totes les candidatures rebudes amb l'argumentari que les acompanya.

► Mes de març, creació de la comissió informativa encarregada d'avaluar les candidatures i fer un dictamen. Aquest s'elevarà al ple del CIM, el qual és l'encarregat de resoldre els premis.

►El 24 d'abril, acte institucional de lliurament.

►Del 25 al 30 d'abril, avaluació del procés i recull de les propostes de millores per als anys anys.

 

Per a més informació: http://participaciociutadanamallorca.cat/ca/projecte/39

Recull de propostes http://participaciociutadanamallorca.cat/ca/noticia/36

Comentaris (13)


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
 • LA SONRISA MEDICA
  LA SONRISA MEDICA  • 15/02/2019 14:10:31

  Laura Borrás Chaki: Filla predilecta Illa de Mallorca. S'enfrontà a un meduloblastoma amb 8 anys a Son Dureta i al Gustave Roussy (París) on va conèixer als pallassos d'Hospital. Sols va tornar a Mallorca amb la condició de poder gaudir també aquí de la companyia d’aquells nous amics que feien que l’hospital fos un lloc més confortable on poder normalitzar la situació i gaudir d’un estat emocional equilibrat. Fou ella qui va dissenyar la primera imatge del que seria la futura SONRISA MÉDICA i qui va escenificar en paper el que els pallassos li aportaven. Laura va partir definitivament acompanyada per les notes musicals dels pallassos de SONRISA MÉDICA a Mallorca. Va partir complint el seu somni: Veure als Pallassos d’Hospital a Son Dureta. La seva empenta per treure endavant SONRISA MÉDICA ha influït de forma extraordinàriament positiva en la vida de molts infants de Mallorca i fou inspiració per a que el model es reproduís també a moltes altres ciutats de la resta d'Espanya.

  Sense respostes
 • Cap Vermell
  Cap Vermell  • 17/02/2019 11:00:19

  Gustavo Peñalver Vico (Cartagena, 1939) arriba a Mallorca amb 6 anys (1945) per tant, és un artista de Mallorca, de llarga i consolidada trajectòria en les arts plàstiques. Va iniciar a l’illa la seva carrera artística fa 56 anys amb una exposició a la galeria Minorca de Palma l’any 1963. De llavors ençà, ha fet més de 150 exposicions individuals i col·lectives dins i fora d'Espanya. Treballador infatigable, tot i la seva minusvalia a les mans, té una obra molt extensa de més de 5000 obres de diferents formats. Gustavo després de viure a Alemanya durant més de vint anys tornà a Mallorca des d'on ha exercit com a embaixador artístic de Mallorca. Els seus colors reflexen un mediterrani net, viu i fàcil d'identificar. Gustavo és un creador el prestigi, amb un estil pròpi i inconfusible dibuixa una trajectòria consolidada amb esforç personal, amb fidelitat a conviccions ètiques i estètiques inalienables. Ha fet donació a l'Ajuntament de Capdepera dels dos murals de ceràmica més grans d'ill

  Sense respostes
 • Acigra
  Acigra  • 13/02/2019 15:45:16

  Bon dia, voldria suggerir l'Associació Balear Amics de les Bandes Sonores (ABABS). Des de la seva fundació el 1989 ha organitzat tot tipus d'actes socials per donar a conèixer la música cinematográfica a tots els públics a través de conferències, concerts, jornades, programas de ràdio, col·laboracions amb congressos i festivals de música de cinema. Son pioners a Espanya en l'estudi i difusió de la música de cinema.

  Sense respostes
 • Andreu Alba
  Andreu Alba  • 13/02/2019 10:14:08

  Quina persona o entitat consideres que es mereix un premi o distinció d'honor?
  El programa Policia Tutor de les Illes Balears.
  Reconèixer que la figura del Policia Tutor/a, no sols ja està arrelada a tota la nostra Comunitat, sinó, ja altres comunitats de l´estat han agafat com a exemple el programa policia tutor de les Balears, on, alguns dels policies tutors de les Balears estan a dia d´avui formant futurs policies tutors a moltes comunitats autònomes (Andalusia, Extremadura, Madrid, Cantabrià)

  Quina persona o entitat consideres que es mereix un premi o distinció d'honor?
  Rafel Coves Femenia, coordinador autonomic del programa Policia Tutor i creador de la figura a l´any 2001 a Pollença.
  Fer una especial al Sr. Rafel Coves Femenia, com a impulsor i creador de la esmentada figura , un gran professional que te un reconeixement a qualsevol indret del Païs, com a formador de futurs Policies Tutors i com a coordinador del programa a les Illes Balears.

  Sense respostes