Entre tothom Mallorca

Tornar

Restringir el trànsit de vehicles al centre de Palma

masalva masalva  •  17-10-2019  •    3 Comentaris  • 

La societat cada vegada més demana més espais per gaudir de la ciutat amb seguretat i sense contaminació, a més l'arribada de turistes provoca que l'espai per als peatons sigui molt reduït. Les polítiques ambientals van dirigides cada vegada més a la restricció de vehicles contaminants i a ampliar l'espai destinat als peatons i als sistemes de transport no contaminants. Com una actuació que no només millora les condicions ambientals i de salut de la població sinó que milloren el sentiment del ciutadà anvers a la seva ciutat.

Està clar que cada vegada que s'ha peatonalitzat un espai urbà s'ha donat un enfrontament entre els partidaris i els detractors de la restricció de vehicles. Encara que després de la peatonalització les veus disonants es van reduint progressivament atès els múltiples beneficis d'aquesta restricció. Aquesta actuació hauria d'anar de la mà amb polítiques actives de millora de la xarxa de transport públic i dels carrils bici.

El procés actual d'anar peatonalitzant carrer a carrer és molt lent i costòs, no seria millor ser valents i apostar per una ciutat més humana i restringir el trànsit de vehicles a tot el centre històric, prenent com a límit les Avingudes i el recorregut de l'antiga murada?

Comentaris (3)


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
 • abl
  abl  • 17/10/2019 12:11:21

  Una vegada fet crec que seria molt bo però els canvis costen i ens hauríem d'acostumar. A més s'haurien d'estudiar tots els casos que es donen (gent gran que hi viu i té poca mobilitat, transport públic sí o no...)

  Sense respostes
 • NaBel
  NaBel  • 17/10/2019 12:06:30

  Seria perfecte!!! Però ja hem vist l'experiència de Madrid Central. S'hauria de fer un pacte local pel canvi climàtica, consensuat, i amb mesures com aquesta consensuades i no sotmeses a canvis polítics.

  Sense respostes