Entre tothom Mallorca

Tornar

Defensa dels drets humans al mar #XerradesAlConsell

Participació CIM Participació CIM  •  05-06-2018  •    2 Comentaris  • 

Què opines sobre la gestió que ha fet la Comunitat Europea  de la crisi de les persones refugiades?

Com creus que hauria de ser?

Les places són limitades. S'han de reservar les entrades a Ticketea, estaran disponibles dia 8 de juny a partir de les 10 hores.

Més informació de les xerrades al Consell al següent enllaç http://participaciociutadanamallorca.cat/ca/projecte/32

Esdeveniment al facebook.

Twitter

 

Comentaris (2)


Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.
 • Pep
  Pep  • 07/06/2018 10:35:48

  La Unió Europea ha fet una gestió nefasta de la crisi de persones refugiades, arribant a un pacte fatal amb Turquia per a tancar fronteres europees. El creixement d'extrema dreta ha bloquejat l'esperit d'Europa com a terra d'acollida. A banda d'això, les inversions a Líbia per formar policia de fronteres per retornar persones que fugen de la penúria també ha estat poc assenyada. Finalment, només les organitzacions humanitàries han fet una tasca que els governs de cada pais de la riba mediterrània no han estat capaços. La UE ha de canviar el model, i basar-lo en l'ajuda i la ubicació a tots els països i per això han de menester l'acord dels governs membres. Potser, un dels requisits per formar part de la UE hauria de ser supeditar-se a la política d'acolliment.

  Sense respostes
 • Maria Son Espanyolet- Palma
  Maria Son Espanyolet- Palma  • 06/06/2018 15:01:51

  La gestió de la CE a n'aquesta crisi ha destapat, encara més, la manca de projecte comú europeu més enllà dels assumptes econòmics que pareixen ser l'únic aspecte d'interès. Els Estats tiren pel seu costat sense fer front una realitat tan esgarrifosa. Puc entendre que més enllà de salvar vides hi ha incerteses que preocupen tant pels govern com per la ciutadania. Penso que expressar-les obertament podria ajudar a fer actuacions més coherents. A la vegada evitaria donar força a aquests moviments xenòfobes que no fan més que alimentar-se de la desgracia dels d'aquí i d'allà.

  Sense respostes