Entre tothom Mallorca

Tornar

Agraïment al voluntariat i ajuda solidària a la torrentada de dia 9 d'octubre

voluntaris treballant als carrers de Sant Llorenç des Cardassar
voluntaris treballant als carrers de Sant Llorenç des Cardassar


Codi de la proposta: CON-2019-02-3

El municipi de Sant Llorenç després de la mortal torrentada de dia 9 d'octubre va rebre un allou de solidaritat i ajuda humanitària i vol agrair a totes les persones que hi varen ésser presents.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL EN MEMÒRIA DE LES VÍCTIMES I D’AGRAÏMENT PER LA SOLIDARITAT REBUDA EN LA TORRENTADA DEL 9 D’OCTUBRE

 

Fa un mes, el dimarts 9 d’octubre, el nostre municipi, Sant Llorenç des Cardassar, va patir un desastre natural sense precedents. Una catàstrofe que cap de nosaltres no havia viscut mai, i que ni podíem imaginar que passàs. Va venir la torrentada. Una torrentada devastadora.

 

El cantautor Raimon escrivia en una de les seves cançons: “Al meu país la pluja no sap ploure. O plou poc, o plou massa. Si plou poc és la sequera. Si plou massa és un desastre.” I així va ser. En poques hores, una pluja de gran intensitat i concentració va provocar una ona que va fer vessar torrents i xaragalls, i que se’n va dur tot quant trobava.

 

Aquesta torrentada va fer un maler. Als béns materials és enorme. El dolor que aquest malson ha produït en el cor i la memòria de tothom serà mal d’esvair. I la mort de tretze persones deixa un buit per sempre en l’ànima de tots (familiars, amics i tots nosaltres). En nom de tots els llorencins i llorencines, carrioners i carrioneres, silloters i silloteres, i de la resta del municipi, tot el nostre afecte i estimació són per a les víctimes i per a les persones afectades.

 

Malgrat tot, per damunt la desolació, la llum que ens ha il·luminat ha estat precisament una altra onada, una onada extraordinària, una onada de generositat, d’altruisme, que ha fet que ben aviat haguem pogut recuperar una certa normalitat. Sens dubte, d’aquesta duríssima experiència en sobresurt la solidaritat, que és una gran lliçó d’humanitat.

 

Des del primer moment, milers de persones varen acudir al nostre municipi a ajudar, a donar una mà allà on fos i allà on fes falta. Gent a fer net; professionals de tots els oficis que oferien els seus serveis; empreses que cedien les seves instal·lacions i que cooperaven dins les seves possibilitats; dones i homes que duien menjar, pintura, eines, roba, productes de neteja, d’higiene personal... tot allò necessari. Totes aquestes aportacions han estat fonamentals per envestir les feines més immediates i per pal·liar les mancances més urgents.

 

A més a més, hem de reconèixer la tasca dels mitjans de comunicació, que han contat què havia succeït aquí. És segur que les imatges que han mostrat i els testimonis que han recollit han generat un esperit de germanor, que ha fet que tantes i tantes persones anònimes hagin fet donatius, i que d’altres s’hagin posat al capdavant de moltes iniciatives de pertot arreu per recaptar fons. A hores d’ara, gràcies a particulars, empreses, associacions, entitats bancàries, escoles i clubs esportius hi ha 1.114.000 € confirmats en aportacions econòmiques. En aquests moments de tristor, hem pogut comprovar la noblesa d’aquesta societat nostra.

 

Per altra banda, la nostra gratitud més profunda és també per a tots els equips de professionals que han intervengut en aquesta emergència. Han fet una feina que va molt més enllà del seu deure, i sempre recordarem la seva implicació i professionalitat. A les diferents administracions públiques (locals, insular, autonòmica, i de l’Estat), i a les persones que les integren o les representen, també els volem fer avinent el nostre reconeixement, perquè des del primer moment han posat tots els mitjans al seu abast per afrontar aquest drama, i han estat al nostre poble per conèixer la magnitud dels desperfectes i per estar devora les persones que han patit tant.

 

Unes paraules finals per als ciutadans i ciutadanes del nostre municipi. Sabem que ara, que ja fa un mes, surt la commoció que tots tenim dedins. Per això és bo que recordem que, quan més falta ha fet, hem sabut donar-nos una mà els uns als altres, i per això no dubtam a reconèixer que els nostres pobles estan formats per persones bones, per bones persones que quan hi ha una adversitat s’ajuden.

 

Totes aquestes persones, voluntàries i professionals, s’han convertit en els herois anònims que ens han fet costat tots aquests dies. A tots vosaltres, des de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar volem manifestar-vos el nostre agraïment més sincer.

Estàs d'acord en reconèixer la tasca del voluntariat a la torrentada de Sant Llorenç des Cardassar?

Documents (0)

Aquesta proposta no té notificacions.

Necessites iniciar sessió o Registrar-te per fer comentaris.